Limetærte med chokolade og brændt marengs
Rigtig lækker citrontærte med to forskellige slags fyld og brændt marengs på toppen. Den er ikke bare flot at kigge på, men smager også himmelsk! God kombination af sødhed fra marengs, lidt bittert fra den mørke chokolade og syre fra citronen.
Rigtig lækker tilføjelse til kaffebordet eller som fødselsdagskage.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
6+ timer
Arbejdstid:
45 min
Antal portioner:
12 portioner
Ingredienser
Mørdej
75g smør,
15g kakaopulver
40g flormelis
150g hvedemel
1/2 æg
1/3 tsk. salt
Chokoladefyld
40g smør
2 spsk. mælk
70g mørk chokolade, minimum 70%
50g sukker
2 æg
1/3 tsk. salt
Citronfyld
1 husblas
1 æg
2 æggeblommer
1 2/3 dl limesaft
40g smør
135g sukker
Brændt marengs
100g sukker
2 æggehvider
Fremgangsmåde
Mørdej
- Bland smør, flormelis, kakao og salt og rør det godt sammen.
Et godt tip er at rive det kolde smør på et rivjern. Rør derefter ægget i. - Tilsæt derefter hvedemel. Bland og samle forsigtigt med dine hænder. Undgå at ælt for meget.
- Læg derefter dejen på kål pakket ind i husholdningsfilm i ca. 1 time.
- Rul derefter dejen ud på et mel drysset bord til en cirkel.
- Kom mørdejen i en 24 cm tærteform og skær det overskydende dej af. Kom i køleskabet mens du laver chokoladecremen.
Chokoladefyld
- Forvarm ovnen på 175 grader varmluft.
- Hak chokoladen til mindre stykker og smelt det sammen med smøret i en gryde ved lav varme. Tilsæt salt.
- Pisk æg og sukkeret til en luftig masse med en elpisker.
- Vend derefter den smeltede chokolade og smør masse i den luftige sukkermasse forsøgt, så alt luften ikke forsvinder.
- Fordel chokoladefyldet i den kolde tærteform og giv den ca. 25 minutter. Tag tærten ud af formen og afkøl den helt på en bagerist inden næste fyld.
Citronfyld
- Kom din husblas i blød i en skål med koldt vand i 8-10 minutter.
- Bland æg, æggeblommer, limesaft og sukker sammen i en gryde.
- Varm det langsomt op ved konstant omrøring indtil massen bliver lidt tykkere.
- Kom det vredet husblas i blandingen sammen med smøret og rør godt sammen.
- Lad citronfyldet køle på køkkenbordet i 15-20 minutter og kom den derefter ovenpå tærten.
- Sæt tærten på køl i minimum 4 timer eller natten over.
Brændt marengs
- Pisk æggehvider næstenstive i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, når æggehviderne har rørt lidt tid selv. Pisk det hele sammen indtil marengsen er skiv og flot blank.
- Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt det på den kolde tærte. Brænd toppene af marengsen forsigtig med en gasbrænder.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
365 kcal pr. portion
Kulhydrat: 40,4g
Protein: 6,8g
Fedt: 19,3g
Salt: 343mg