Stegte spicy æggenudler med kylling
Krydret stegte æggenudler med masser af smag. Saucen er rigtig nem at lave og kan sagtens laves dagen før – den tilføjer en masse umami smag til retten. Den passer også godt til andre proteinkilder eller fiske.
Hvis du ikke er til stærkt mad kan du halvere portionen af chiliflager og gouchujang chilipaste eller helt undlade en af delen – eller kom lidt ekstra deri, hvis du elsker stærk mad som os herhjemme.
Kylling er en rigtig god protein kilde til denne ret, da den ikke smager af så meget, men er rigtig god til at optage smagen af, hvad end den bliver blandet med.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
20 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
2 portioner
Ingredienser
2 forårsløg
200g broccoli
1 spsk. seasamfrø
100g æggenudler
2 spsk. neutral olie
3 gulerødder
2 kylling bryst
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Frisk koriander til garnish
Sauce
1 spsk. sesamolie
3 fed hvidløg
1 tsk. chiliflager
3 spsk. soy sauce
1 tsk. brun farin
10g gochujang (chilipasta)
1 spsk. hvidvinseddike
1 tsk. koriander
Fremgangsmåde
- Bland sesamolie, hvidløg, chiliflager, soy sauce, brun farin, gochujang og hvidvinseddike.
- Sæt vand over til at dampe broccoli. Tilføj 1 tsk. salt til vandet og damp broccolien i 5 minutter.
- Kog æggenudlerne som anvist på pakken.
- Skær kylling i mundrette størrelser og tilføj til en varm wok pande med neutral olie. Krydre med salt og peber.
- Skær forårsløg på tværs og brug en skralder til at lave lange strimler gulerødder. Tilføj grøntsagerne og æggenudlerne til nok panden.
- Steg i 2 minutter og tilføj saucen. Lad det karmalisere i 2-3 minutter og så er det klar.
- Server med hakkede frisk koriander på toppen.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
607 kcal pr. portion
Protein: 40,6g
Kulhydrat: 60,7g
Fedt: 22,4g
Salt: 1285mg