Den italienske carbonara

En klassiker som alle elsker og kender. Denne pasta carbonara er helt autentisk som en rigtig italiensk mamma, ville lave den. Opskriften bruger kun få ingredienser til at trylle den lækre ret sammen. Alt du skal bruge er æg, frisk pasta, parmesan, bacon, salt og peber.
Udover den lækre cremede sauce der kommer fra æggemassen, tilføjer æggemasse også en masse protein til en ellers ret høj kulhydrat ret.
Hvis du virkelig skal, imponere kan du også lave pastaen selv – det er en del mere simpelt, end du tror, og giver lidt ekstra point på kontoen.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
20 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
2 portioner
Ingredienser
250g frisk pasta
50g parmesan
2 æg
100g Bacon
Peber, friskkværnet
Salt
Fremgangsmåde
- Sæt vand over i en gryde til pastaen.
- Parmesan rives fint på et rivejern.
- Bland æg, revet parmesan og masser af friskkværnet peber sammen i en skål, til en jævn æggemasse.
- Skær bacon i mundrette stykker og steg på en mellemvarm pande.
- Når vandet koger til pastaen, kommes 1 spsk. salt i vandet.
Et tip er at smage på vandet – det skal smage som havvand, så er du sikker på, at saltmængden er korrekt.
Kom derefter pastaen i gryden og kog dem 1 min mindre end der står på pakken. - Når baconen er gylden på panden skrues temperaturen helt ned på lavt, så panden køler ned.
- Når pastaen er færdig drænes den i en si. Gem en lille smule pastavand. Du skal måske bruge det senere.
- Pastaen tilføres til baconen på den lune pande og varmes færdig i 1-2 min.
- Panden med bacon og pasta tages af blusset for at kæle ned. Dette skridt er afgørende for din cremede æggemasse. Hvis panden er for varm når æggemassen blandes i, bliver den til scramblede æg og ikke en cremede sauce.
- Når panden er lun tilføjes æggemassen til panden med pasta og bacon. Det hele røres grundigt sammen. Hvis du ikke synes massen er cremede nok, kan du tilføje en lille smule af pastavandet, som du gemte.
Energifordeling
697 kcal pr. portion
Protein: 39,6g
Kulhydrater: 58,8
Fedt: 33g
Salt: 1428mg
