Perlebygsalat med edamamme bønner, kylling & hytteostcreme

Perlebygsalat med edamamme bønner, kylling og hytteostcreme – Opskrift på salat med perlebyg som bund, søde granatæblekerner, edamamme bønner, rucola, saltede mandler, kylling og hytteostcreme. En lækker sommersalat fyldt med smag. Perlebygsalater kan være en god frokost, madpakke eller hverdagsret. Det gælder selvfølgelig også for denne! Den er nem at lave og du kan sagtens skifte grøntsagerne ud med lige det du har lyst til. Kyllingen er også et valgfrit element i salaten. Vil du gerne lave en vegetarisk mulighed kan du sagtens undlade kyllingen, da edamamme bønnerne og perlebyggen tilfører en god mængde protein. Det er også en mulighed, hvis du gerne vil servere perlebygsalaten som tilbehør og ikke hovedret.

Perlebyg er et godt alternativ til ris og har samme mæthedsværdien. Smagen af perlebyg er mild, og egner sig derfor godt sammen med ingredienser, hvis smag er mere fremtrædende. Granatæble giver en dejlig sødme og sprødhed til salaten, og fremhæves af kontrasten med de saltede mandler. Perlebygsalaten er toppen med en lækker og sund hytteostcreme med hvidløg, for at give lidt fedme og dressing til salaten. Rucolaen giver en god grundbase til perlebyggen. Edamamme bønnerne tilfører lidt ekstra protein, og er samtidig en god kilde til en helt masse vitaminer og mineraler, for ikke at snakke om den høje mængde fiber – alt dette bidrager til en større mæthedsfornemmelse.

God fornøjelse og jeg håber i bliver ligeså vild med den, som jeg er blevet 😀

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
15 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser
300g perlebyg
300g kylling, færdig stegt
200g edamamme bønner
150g rucola
125g granatæble (ca. 1/2)
50g saltede mandler

Hytteostcreme
200g hytteost
50g feta
1 spsk. citronsaft
1 fed hvidløg
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog perlebyg efter anvisning på pakken.
  2. Skyl rucola og granatæble. Skær forsigtigt granatæble i fire dele og tag kernerne ud.
  3. Hæld kogende vand udover edamamme bønnerne og lad dem stå i vandet i 4-5 minutter.
  4. Si perlebyg og lad det dampe lidt af. Imens laves hytteostcremen.

    Hytteostcreme
  5. Blend hytteost, feta, citronsaft og hvidløg i en minihakker eller blender. Smag til med salt og peber.
  6. Kom først rucola på et fad. Derefter perlebyg, edamamme bønner, granatæble og kylling i strimler. Server hytteostcremen på toppen af salaten i små skefulde og drys saltede mandler på toppen lige inden servering.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

580 kcal pr. portion
Kulhydrat: 65,2g
Protein: 39,5g
Fedt: 17,2g
Kostfibre: 7,5g
Salt: 945mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *