Hjemmelavede pasta

Hjemmelavede pasta – det er ikke svært at lave, som mange tror og det kræver ikke meget køkkengrej. Du behøver hverken pastamaskine eller andet fint udstyr. Det eneste du skal bruge er en gaffel, kagerulle og en kniv. Dejen kræver også kun to ingredienser – æg og en god kvalitet hvedemel. Jeg bruger altid tips 00. Tipo 00 betyder bare at melen er meget fint malet, hvilket er ideelt til pasta. Du kan også vælge at erstatte lidt af hvedemel tipo 00 med drum hvedemel.

Det er vigtigt at du ælter dejen til den er smidig og glat, så den er nem at rulle ud og ikke indeholder nogen mel klumper. Det er vigtig at lade din dej hvile i mindst 20 minutter efter du har æltet den. Dette gør at glutennetværket slapper af igen og dejen bliver nemmere at rulle ud med din køkkenrulle.

Lav en lækker sauce til din hjemmelavede pasta og nyd den. Find nogle af mine forslag på pasta her. Velbekomme!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt
35 min

Arbejdstid
15 min

Antal portioner
4 portioner

Ingredienser

4 æg
400g hvedemel tipo 00

Fremgangsmåde

  1. Afmål 400g hvedemel tipo 00. Hæld det ud på køkkenbordet.
  2. Lav en fordybning i midten af melet og tilsæt æggene i midten. Din fordybning skal kunne rumme alle æggene.
  3. Brug en gaffel til at piske æggene sammen i midten. Når de er pisket sammen blandes lidt efter lidt mel i æggemassen fra kanterne af din fordybning.
  4. Fortsæt til alt melen af blandet med æggene.
  5. Ælt herefter dejen sammen med dine hænder på bordet. Dejen skal være ensartet og uden klumper.
  6. Kom husholdningsfilm rundt om din dej og lad din dej hvile i 20 minutter på køkkenbordet.
  7. Rul nu din dej ud med en køkkenrulle. Dejen skal være tynd og lidt gennemsigtig. Dejen suger lidt vand til sig når den koges, så pastaen bliver tykkere og større.
  8. Når du har rullet pastadejen tynd tilsættes ekstra mel toppen. Kom rigeligt på, så pastaen ikke klister sammen når den skal skæres.
  9. Fold nu de korteste siderne ind til midten. Først 1/4 af vejen til midten i bunden og så i toppen. Fold derefter begge sider indtil du når midten. Så ender du med en slags sløje, som på billedet herunder.

10. Skær den så i den tykkelse du ønsker. Mine er tykke på billedet.
11. Kog pastaen i 3 minutter i saltet vand.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

405 kcal pr. portion
Protein: 17,2g
Kulhydrat: 71,4g
Fedt: 6,1g
Fiber: 2,5g
Salt: 78mg

Makrofordeling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *