Fastelavnsboller med pistacie og chokolade

Fastelavnsboller med pistacie og chokolade – Fastelavnsboller er en uundværlig del af den danske tradition omkring fastelavn. Denne festlige og lækre godbid er særligt elsket i tiden op til fasten og markerer overgangen fra vinter til forår. De er allerede et hit i januar efter julehøjtiden. Her er nogle nøglepunkter om de lækre fastelavnsboller, som du måske ikke kendte til:

Historie og Tradition: Fastelavnsbollen har rødder i katolsk tradition, hvor man spiste fed mad som en del af fejringen inden fasten begyndte. I Danmark har traditionen udviklet sig til at inkludere søde, fyldte boller.

Bollevariationer: Der findes forskellige typer af fastelavnsboller. Den mest almindelige er den gammeldags fyldt med vaniljecreme og marcipan remonce. Og ellers en klassisk fastelavnsbolle fyldt med flødeskum og syltetøj, men nogle foretrækker også creme eller chokolade. Der er plads til kreativitet og variation af fyldet.

Uanset fyldet eller bagningens oprindelse er fastelavnsbollen en velsmagende tradition, der bringer glæde til både børn og voksne under fastelavnsfestlighederne. Så giv dig selv lov til at nyde en lækker fastelavnsbolle og del glæden med andre!

Denne gammeldagsfastelavnsbolle har fået et lille nyt pift med remonce med pistacie og lidt ekstra mørk chokolade som fyld. Vær kreativ og pynt dem som du har lyst til!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift. Hvis du vil holde dig opdateret med, hvad der sker på vores klinik og se vores seneste tilbud, er vores Facebook siden også et must at følge med på

Tid i alt:
Ca. 4 timer med hævning

Arbejdstid:
60+ min

Antal portioner:
12 stk.

Ingredienser

Dejen
1 1/2 dl mælk
25g gær
100g smør
70g sukker
1/2 tsk salt
1 æg
375g hvedemel
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. kardemomme

Remonce
50g pistacie nødder
50g smør
50g blødt sukker
75g marcipan

20g chokolade/ 36 chokoladeknapper
1 æg til pensling




Fremgangsmåde

Dejen:

  1. Bland smuldret gær og lun mælk sammen i en skål. Tilsæt 1 æg.
  2. Smelt smøren i en skål og tilsæt heri sukker og salt. Bland det sammen med de andre våde ingredienser.
  3. I en anden skål blandes hvedemel, vaniljesukker og kardemomme. Sigt det i mens røremaskinen kører.
  4. Lad det ælte i 5-10 minutter. Dejen skal blive helt glat og lidt klistret. Tilsæt ikke mere hvedemel.
  5. Stil det til side et lunt sted i ca. 45 minutter.

    Remonce
  6. Blend 50g pistacienødder i en minihakker eller blender. Blend det til en smør lignende konsistens. Vær tålmodig det tager 3-4 minutter. Skrab kanterne med jævne mellemrum, så alle nødderne kommer med.
  7. Tilsæt så blødt smør og sukker og blend korte til det er blandet sammen.
  8. Riv din marcipan på den groveste side af et rivejern. Fold marcipanen i din pistacie blanding.

    Formning
  9. Rul din dej ud på et mel drysset bord. Rul det ud i en firkant på ca. på størrelse med en bageplade.
  10. Skær 12 lige store firkanter.
  11. Kom 1 stor teske i midten af hver firkant.
  12. Kom 2-3 chokoladeknapper på hver remonce klat.
  13. Fold hjørnene sammen og luk dem godt og tæt. Rul bolden kort i din håndflade, så du ikke længere kan se samlinger på bunden.
  14. Kom bollerne på et stykke bagepapir på en bageplade. Lad dem hæve i ca. 45 minutter ved et viskestykke over.
  15. Pensel dem så med et pisket æg og bag dem i 12 minutter ved 200 grader almindelig ovn.
  16. Lad dem køle af og pynt dem med glasur eller chokolade på toppen.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

331 kcal pr. portion
Kulhydrat: 39,7g
Protein: 6,5g
Fedt: 15,9g
Kostfibre: 1g
Salt: 263mg

Makrofordeling:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *