Gnocchi med ovnbagt tomater & burrata
Gnocchi med ovnbagt tomater og burrata – Når tomaterne bages fremhæves tomatsmagen yderligere. Perfekt tilbehør til pastaretter, kød eller tilbehør til salat.
Gnocchi dækker over en lang række forskellige dumpling-typer fra det italienske køkken. De fremstilles ofte af kartofler, ricotta, semlorna osv. De kan også indeholde krydderurter, grøntsager og andre ingredienser.
Denne opskrift består af kartoffel gnocchi, hvor ovnbagte tomater laves til den sauce og serveres med frisk burrata. Disse gnocchi er købt for nemhedens skyld til en god og hurtig hverdagsret, men man kan selv nemt lave dem, hvis man har lidt mere tid.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
40 min
Arbejdstid:
25 min
Antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
800g gnocchi
2 burrata
500g tomater, små
2 fed hvidløg
1 spsk. balsamico eddike
1 spsk. olivenolie
1 tsk. sukker
4 kviste, frisk timian
1 tsk. salt
1 tsk. peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 150 grader varmluft.
- Tomat, hvidløg, balsamico, olivenolie, tørrede timian, sukker, salt og peber i et ovnfast fad. Bag tomaterne i 30 minutter.
- Kog gnocchi efter anvisning på pakken.
- Si gnocchi og lad dem dryppe af i 2 minutter.
- Kom gnocchi på en pande med lidt olie på middel-høj varme.
- Giv dem 5-8 minutter eller til de er gyldne på ydersiden.
- Mas tomaterne forsigtigt og kom de sprøde gnocchi oveni fadet.
- Server med 2 burrata på toppen.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
570 kcal pr. portion
Kulhydrat: 68,7g
Protein: 14,8g
Fedt: 22,4g
Kostfibre: 1,7g
Salt: 3690mg