Onigirazu sandwich (sushi sandwich)

Onigirazu sandwich – eller nærmere en sushi sandwich med to slags fyld. Onigirazu er en slags japansk riskugle eller onigiri (undertiden også omtalt som musubi eller musubi). Men snarere end en traditionelt formet kugle eller en trekant, er onigirazu formet til et fladt rektangel, næsten som en sushi sandwich.

Onigirazu er pakket ind på ydersiden med tang, ligesom en traditionel onigiri, og omfatter ris med forskellige fyldninger så godt. Onigirazu fyldninger er mindre traditionelle end onigiri og kan sammenlignes med sandwich fyldninger i japansk stil.

Fyldet i denne opskrift består af laks med mayo chilisauce og tun med mayo chilisauce. Du kan sagtens vælge andre grøntsager fremfor dem, denne opskrift består af. Det er altid lækkert med lidt sprødt.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
40 min

Arbejdstid:
25 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

3 dl sushi ris
3 dl vand

100g røget laks
130g tun i vand (1 dåse)
1 rød peber
1 avocado
200g agurk
75g rødkål
4 nori sheets (tang)
1 spsk. riseddike
0,5 spsk. sukker
1 tsk. salt
50g mayo, light
2 spsk. sriracha chilisauce

Fremgangsmåde

  1. Skyl sushi ris godt. Ca. 5 gange eller indtil vandet er er klart og ikke mælkehvidt længere.
  2. Kom 3 dl kold vand og sushi ris i en gryde ved høj varme. Bring i kog og kom derefter låg på og skru ned på middel-lav varme. Kog i 10 minutter. Skrue derefter ned på lav og kog yderligere i 10 minutter.
  3. Imens forberede grøntsager – skær rødløg, rød peber og rødkål i lange strimler.
  4. Bland mayo og Sriracha sammen i en skål. Fordel det i to forskellige skåle.
  5. Kom tun i mayo chilisaucen og bland det godt sammen.
  6. Skær laks i mindre stykker og bland i den anden skål med mayo chilisauce.
  7. Bland riseddike, salt og sukker sammen i en lille skål og bland indtil salten og sukkeret har opløst sig.
  8. Når risen er kogt færdig kommes riseddike-blandingen i risen. Lad risen køle af.

Samling af sandwich

  1. Skær en
  2. Kom tun eller laks på 1/4 del, grønt på 1/4, rødkål på 1/4 og ris på den sidste 1/4 del.
  3. Kom ris på højre nedre del, laks eller tun på højre øvre del, rødkål på venstre øvre del og grøntsager på venstre nedre del. Således

4. Fold dem sammen. Start med venstre nedre hjørne og fold ovenpå rødkål, derefter ovenpå laks og til sidst ris.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

364 kcal pr. portion
Kulhydrat: 47,3g
Protein: 19,3g
Fedt: 10,6g
Kostfibre: 2,9g
Salt: 1904mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *