Forårs pastasalat med ramsløgspesto
Forårs pastasalat med ramsløgspesto – en rigtig lækker pastasalat med årstidens friske grøntsager. Den er super nem at lave og kan varieres med forskellige grøntsager eller resterne i køleskabet, hvis du skal have nogle brugt.
Pastaen til denne er durum pasta, men du kan erstatte den med fuldkornspasta, hvis du vil have en lidt mere næringsrig version med mere fuldkorn.
Ramsløgspestoen er hjemmeleavede og er fra denne opskrift. Det tager kun 15 minutter at lave, hvis du har mulighed for at finde ramsløg, ellers kan du købe en portion i forårs sæsonen.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
25 min
Arbejdstid:
15 min
Antal portioner:
6 portioner
Ingredienser
350g ukogt pasta
3 spsk. ramsløgspesto
150g asparges
50g syltede rødløg
200g grønne ærter
200g rød peber
1/2 agurk
200g feta
40g græskarkerner
Fremgangsmåde
- kog pasta efter anvisning på posen i vand med rigeligt salt.
- Kom de frosne ærter i en skål med vand og lad dem kø op, mens du forbereder de andre grøntsager.
- Skær asparges i 2-3 cm stykker. Skær rød peber i små tern og feta i små stykker. Halver en agurk på langs og skrab kernerne ud med en ske. Skær dem derefter i tynd skiver.
- Rist græskarkerner i 3-5 minutter på en pande ved middelvarme. Hold øje med dem, så de ikke brænder.
- Si din pasta godt når de er færdige og bland dem med din ramsløgspesto.
- Placer derefter pastaen i et fad.
- Kom asparges stykker, rød peber tern, grønne ærter, syltede rødløg, agurk og feta ovenpå og bland. Drys med ristede græskarkerner på toppen til sidst.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
349 kcal pr. portion
Kulhydrat: 48,3g
Protein: 14,3g
Fedt: 10,9g
Kostfibre: 2,27g
Salt: 4mg