Pasta i cremede gulerodssauce

Pasta i lækker cremede gulerodssauce – rigtig nem og cremede pastaret. En lækker cremede gulerodssauce af gulerod, cannellini bønner, løg, hvidløg og parmesanost.
En nem pastaret og et frisk pust til den traditionelle tomatsauce. En god tilføjelse til listen af nemme aftensmadsretter i den travle hverdag.

Den sødme gulerødderne giver, salt parmesanen tilføjer samt umami fra grøntsagsboullion giver en skøn vegetarisk pastaret, hvor du ikke kommer til at savne kødet. Cannellini bønner og parmesanen tilføjer en god portion protein til retten, så makronæringsfordelingen opfylder kroppens behov.

Sødmen fra guleroden er helt perfekt til at give en cremede sauce med parmesan. Ellers er denne opskrift også en god inspiration til dig, som gerne vil skrue lidt ned på kød mængderne og op for grøntsagerne.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
35 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

250g fuldkornspasta
400g gulerod
1 dåse cannelloni bønner (240g)
2 løg
3 fed hvidløg
4 dl pastavand
1 grøntsagsbouillon terning
2 spsk. citronsaft
100g parmesanost
1 tsk. chiliflager
Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Husk at gemme 3 dl pastavand.
  2. Imens hakkes gulerod og løg og svits det i lidt olie i en gryde i3-5 minutter.
  3. Tilsæt vand, bouillon, citronsaft og kog det helt mørt.
  4. Blend med an stavblender og tilsæt derefter skyllede cannelloni bønner.
  5. Smag til med salt, peber og chiliflager.
  6. Rør derefter gulerodssaucen sammen med pastaen og varm det langsomt op. Når det er blevet varmt tilsættes parmesanosten.
  7. Server med friske krydderurter på toppen.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

479 kcal pr. portion
Kulhydrat: 72,4g
Protein: 22,4g
Fedt: 8,8g
Fiber: 9g
Salt: 1935mg

Makrofordeling

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *