Banapandekager med blåbær
Vores go-to pandekager herhjemme. Vi er så vilde med bananpandekagerne, at vi meget sjældent laver almindelige pandekager. Opskriften giver ca. 12 bananpandekager. Du kan også sagtens erstatte blåbær med chokolade eller andet fyld.
De er super nemme, mættende og alsidige. Du kan nemt komme et andet bær, frugt, nødder, chokolader stykker mm. deri. Basis opskriften er den samme. De er også rigtig gode som et mellemmåltid eller, hvis du har lyst til en sød snack. De egner sig også godt til at fryse, så vi laver ofte en dobbelt portion og fryser dem ned i mindre portioner.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
20 min
Arbejdstid:
20 min
Antal portioner:
2 portioner
Ingredienser
2 modne bananaer
2 dl havregryn
2 æg
75g blåbær
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
Olie til stegning
Topping
Frisk frugt, bær, skyr, nøddesmør eller ahornsirup
Fremgangsmåde
- Kom havregryn i en minihakker og blend. Blend indtil der stadig er lidt konsistens tilbage.
- Kom banan, æg og vaniljesukker oveni og blend videre.
- Tilføj så bagepulver og salt til blandingen.
- Opvarm en pande må middel-lav varme.
- Kom ca. 1/2 dl dej til hver pandekage. Kom 4-6 blåbær på den rå siden af dejen inden du vender pandekagen. Giv pandekagerne ca. 2 minutter på den første side og 1 minut på den sidste.
Hvis de bliver for mørke inden de er klare til at blive vendt er temperaturen for høj.
Server med frisk frugt, peanutbutter eller ahornsirup.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
368 kcal pr. portion
Kulhydrat: 47g
Protein: 12g
Fedt: 15g
Salt: 276mg