Banankage med nødder og chokolade
Banankage er en gammel kending og altid et hit – både hos børn og voksne. Denne opskrift indeholder mandler og mørk chokolade.
Kagen er super nem at lave og er især god, hvis du har nogle modne bananer du skal have brugt. Bananerne giver kagen en god fugt, som gør at det kan holde sig lækker i lang tid. Den kan sagtens laves dagen før eller fryses ned.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
1 t 5 min
Arbejdstid:
10 min
Antal portioner:
10 stykker
Ingredienser
3 modne bananer
2 æg
125g hvedemel
150g sukker
1 tsk. bagepulver
100g smør, smeltet og afkølet
40g mandler
2 tsk. vaniljesukker
50g 70% mørk chokolade
0,5 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn.
- Piske æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
- Bland mel, salt og bagepulver sammen og bland det forsigtigt i dejen skiftevis med det smeltede smør sammen med æggesnapsen, så den ikke mister luften.
- Hak mandler og chokolade i mindre stykker. Vend dem samt de mosede bananerne i dejen.
- Hæld dejen i en rugbrødsform dækket af bagepapir.
- Bag kagen ved 175 grader i ca. 55 minutter og afkøl den på en riste.
Ekstra chokolade kan kommes på toppen af kagen når den kommer ud af ovnen.
Velbekomme & god fornøjelse!
Energifordeling
251 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 31,5g
Protein: 2,8g
Fedt: 12,4g
Kostfibre: 1,49g
Salt: 226mg