Lasagne med grøntsager
Lasagne – den perfekte lune ret til de kolde vintermåneder. Den er en sikker vinder!
Denne version er fyldt med grøntsager og sanger usandsynligt godt. Den er fyldt med en masse gode næringsstoffer fra grøntsagerne uden at gå på kompromis med smagen. For at opnå dette resultat, skal fyldet helst have lov til at simre 30 minutter. Hvis ikke du har tid til dette går det også, men fyldet har godt af at koge sammen, så det bliver mere koncentreret og dermed giver en dybere smag.
Tilføj chili, paprika eller cayenne deri, hvis du gerne vil have lidt bid.
Toppen er fyldt med ost for at give et dejligt sprødt lag. Tilføj gerne dine ynglingsoste i stedet for dem i opskriften.
Et lækkert tilbehør til lasagnen er en sprød salat, men den kan også undværes – lasagnen er jo fyldt med grøntsager 😉 Lasagnen tager lidt længer tid at lave, men jeg lover dig, at du ikke vil fortryde at lave den. Opskriften giver to mindre eller en meget stor bradepande lasagne, så der er altid en masse til overs, som kan fryses ned eller bruges en anden aften. Du kan også vælge at halvere opskriften, så portionsstørrelsen er mindre – dog vil jeg anbefale at lave den fulde opskrift, da lasagnen er vanedannende og, hvem elsker ikke lasagne rester?
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
1 t 30 min
Arbejdstid:
30 min
Antal portioner:
12 portioner
Ingredienser
Fyld
500g hakket oksekød
3 dåser hakket tomter
4 spsk. tomatpure
3 store løg
6-8 fed hvidløg
10 stokke bladselleri
4 store gulerødder
6 dl grøntsags boullion
1 dl rødvin (valgfrit)
1/2 dl balasmico
1/3 dl rødvinseddike (valgfrit)
2 spsk. oregano
1 spsk. sukker
Salt & peber – tilsmages
1 tsk. chili (valgfrit)
Olivenolie til stegning
1 pak lasagneplader, fuldkorn
50g stærk ost fx. parmesan eller grana padano
100g mozzarella, revet
Bechamelsauce
1 L letmælk
30g smør
3 1/2 spsk. hvedemel
2 tsk. muskatnød
Salt & peber – tilsmages
Fremgangsmåde
Fyld
- Hak lød, hvidløg og bladselleri i små stykker. Riv gulerod på et rivjern.
- Opvarm en stor gryde på middel-høj varme.
- Blancher løg og hvidløg på panden i olivenolie. Når løgene er gyldne tilføjes tomatpuré og svitset på pande i et minut. Kom det op i en skål.
- Brun køddet på panden med olivenolie. Tilsæt rødvin, balsamico og rødvinseddike og lad det simre 1-2 minutter på panden til det er reduceret og rødvinen har fordampet alkoholen.
Hvis ikke du har rødvin, balsamico og rødvinseddike kan du nøjes med en af dem – det giver en rigtig god dybde til retten og tilfører god umami smag. - Tilsæt gulerødder og bladselleri. Svits det på panden et par minutter, så noget af væsken fra grøntsagerne forsvinder. Tilsæt derefter boullion, hakket tomat, sukker og alle krydderierne.
- Lad fyldet simre i ca. 30 minutter, hvis du har tid, da dette giver en lækker dybde i smagen, da den bliver mere koncentreret. Rør i retten med jævne mellemrum.
Bechamelsauce: - Smelt smøret i en varm gryde uden, at det bruner.
- Kom mel i og lad det bage sammen i ca. 30 sekunder under omrøring.
- Tilsæt 3 dl mælk og rør rundet til det bliver en sammenhænge glat blanding.
- Tilsæt yderligere 3 dl og rør sammen. Tilsæt derefter resten af mælken.
- Rør muskatnød og salt i saucen og lad det koge sammen i ca. 5 minutter. Tilsmag med salt, peber og muskatnød.
Denne lasagne laver to fade af 18×30, eller en stor bageplade. - I et ildfast fad sammenlægges lasagnen i lag. Kom lagvis – fyld, lasagneplader og bechamelsauce.
- Drys toppen med mozzarella og parmesan til at give en sprød top med smeltede ost.
- Giv lasagnen ca. 25-30 minutter ved 180 grader alm. ovn.
Energifordeling
481 kcal pr. portion
Protein: 23,9g
Kulhydrat: 56,7g
Fedt: 15,9g
Kostfiber: 9,66g
Salt: 1218mg