Blåblår muffin cookie
Alle dine ynglings ingredienserne fra en blåbær muffin, men i en cookie form i stedet. De er lækre og bløde som en cookie med tilføjelsen af en lækker crumble fra den traditionelle blåbær muffin.
Denne opskrift er lavet på en base af vanilje og smør, men en marmorering af blåbær marmelade til at give den lille smule ekstra lækkerhed.
Du kan bruge frosne blåbær, men det gør at dine cookies vil sprede sig lidt mere. Derudover vil jeg anbefale dig, at bruge 35g mere hvedemel, da der vil komme lidt ekstra væske fra bærerne.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
30 min
Arbejdstid:
15 min
Antal portioner:
12 stk
Ingredienser
Cookie dej
110g smør (stuetemperatur)
95g sukker
220g hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 spsk. mælk
1 æg
1/4 tsk. natron
3/4 tsk. bagepulver
250g blåbær
1/2 tsk. salt
3 spsk. blåbær marmelade
Crumble topping
45g smør
30g brun farin
30g sukker
1/2 tsk. salt
40g hvedemel
Fremgangsmåde
- Pisk smør og sukker til en luftig cremet masse. Tilsæt derefter et æg.
- Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker, salt, natron og bagepulver sammen.
- Tilsæt melblandingen til smøret indtil der ikke er løst, men det er vigtigt ikke at overblande.
- Tilsæt mælk til blandingen. Rør blåbær i mixen og placer dem i 12 lige store cookies.
Crumble topping - Bland smør, sukker, brun farin, salt og hvedemel sammen. Bland eventuelt sammen med en gaffel.
- Kom ca. 1 spsk. crumble på toppen af hver cookie.
- Bag dem i 12-15 min ved 200 175 grader varmluft.
Lad dem køle helt af inden de nydes
Velbekomme & god fornøjelse
Energifordeling
239 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 31,1g
Protein: 2,2g
Fedt: 11,4g
Kostfibre: 1,43g
Salt: 240mg