Dampede kylling gyoza
![](https://simplyhealth.dk/wp-content/uploads/2023/02/Kylling-gyoza-766x1024.png)
Små pakker smagsbomber! Gyoza kan findes på de fleste menukortet ved asiatiske restauranter, dog indeholder de traditionelt svinekød. Men da alle ikke kan spise svinekød, har jeg her tilrette opskriften, så de er baseret på kyllingekød.
De er super nemme at tilberede og er meget velsmagende! Du kan både lave dejen selv og ellers findes dejen i frostsektionen i de fleste asiatiske supermarkeder. Gyoza kan både frituresteges og dampes – denne opskrift dampes gyozaerne, så de er nemme at forberede derhjemme.
Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.
Tid i alt:
45 min
Arbejdstid:
30 min
Antal portioner:
6 portioner
Ingredienser
400g hakkede kyllingekød
4 forårsløg
2 fed hvidløg
2 spsk. ingefær, frisk
1,5 spsk. soyasauce
1,5 spsk. sesamolie
1 tsk. salt
2 spsk. maizena
1 pakke gyoza skins (eller hjemmelavede)
1 spsk. olie (smagsneutral)
1,5 dl vand
Sauce
3 spsk. soyasauce
1 tsk. sesamolie
1 tsk. chilisauce
1 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Hak forårsløg groft.
- Riv ingefæren og hvidløg fint.
- Bland nu alle ingredienserne til gyoza blandingen i en skål. Brug gerne dine fingre til at sikre dig, at blandingen er godt mixet sammen.
Gyoza foldning - Hav et gals med koldt vand ved din side.
- Placer en spsk fyld i midten af dejen.
- Gør kanten våd med en finger. Det gør det nemmer for dejen at klistre sammen.
- Fold derefter dejen i halv. Den øverste kant laves som en lille vifte ovenpå. Det er vigtigt, at du sikre dig, at den er lukket tæt ellers kommer der væske ind til fyldet. Du skal gerne stå tilbage med en måneform med vifter i toppen.
- Fortsæt til alt fyldet er opbrugt.
- Olien skal nu opvarmes på en stor pande på middelvarme.
- Når den er varm steges dumplingsene på pande til de er gyldne. Det tager typisk 3-4 minutter.
- Herefter hælder du 1/2-1 dl vand på panden og skynder dig at komme låget ovenpå, så dampen ikke forsvinder. Damp dine gyoza dumpnings i yderligere 4 minutter. Server med saucen eller en sød chilisauce.
Sauce - Bland alle ingredienserne sammen. Tilsæt mere chili, hvis du ønsker en stærkere sauce. Du kan også tilføje hvidløg. Smag dig frem.
Energifordeling
256 kcal pr. portion
Kulhydrat: 26,5g
Protein: 18,6g
Fedt: 8,2g
Salt: 500mg
![](https://simplyhealth.dk/wp-content/uploads/2023/02/Japansk-dampede-gyoza.png)