Spinatpandekager med kylling og sprødt fyld

Spinatpandekager med fyld – super lækkert og nemt! Du kan fylde dem med lige, hvad du har lyst til, men denne opskrift kommer med et forslag fra mig. Denne opskrift bruger også frisk spinat, men du kan sagtens bruge frosset. Du skal bare tø det op først og vride det godt for væske – eventuelt trække ca. 1/2 dl væske fra dejen. Du kan også tilsætte friske krydderurter til dejen og blende dem med, så får du et lækkert frisk kick til dine pandekager. Mulighederne er uendelige. 😉

Ønsker du en grovere version kan du erstatte hvedemelen med havregryn eller glutenfri mel for en glutenfri version. Jeg har brugt min opskrift på revet kylling ved at bruge min airfryer – en rigtig nem opskrift, som kun tager 20 minutter fra start til slut.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

Pandekager
150g hvedemel
2 dl mælk/ plantemælk
1,5 dl vand
75g spinat, frisk
3 æg
1/2 tsk. salt
Smør/ olie til stegning

Fyld
400g kylling, tilberedt
200g spidskål
100g spinat, frisk
100g salsa
100g tomat
1 rødløg, snittet
100g mayonaise, let
40g sriracha

Fremgangsmåde

  1. Blend hvedemel, spinat, mælk, æg og salt godt sammen til en ensartet masse.
  2. Opvarm en pande ved middelvarme, tilsæt smør/ olie og fordel ca. 3/4 dl pandekagedej.
  3. Bag pandekagen ved jævn varme i ca. 1 min pr. side. Der er ca. dej til 10 pandekager.

Fyld

  1. Snit spidskål, tomater og rødløg i skiver og skyl alt salat.
  2. Bland mayonnaise og sriracha sammen til en chilimayo.
  3. Kom det hele i din spinatpandekage og ny. Du kan sagtens ændre fyldet, hvis du har lyst!

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

507 kcal pr. portion.
Protein: 32g
Kulhydrat: 44,1g
Fedt: 22,4g
Kostfiber: 4,9g
Salt: 1175mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *