Ravioli med brunede salvie smør

Hjemmelavede pasta er slet ikke så svært at lave og kræver ikke særlig mange køkkenredskaber. Udover at få lækker frisk pasta ud af det kan du også tilsætte smag, farve og krydderier deri.
Som en tommelfingerregel skal du bruge 100g mel og 1 æg til hver person/ portion.

Dette er den traditionelle opskrift, hvor du ælter dejen i hånden. Du kan også bruge en pastamaskine til at rulledejen ud efter du har æltet den g derefter skære runde former. En del af charmen er at man kan se at de er hjemmelavede og ikke helt perfekt

Der er bare noget specielt over at spise pastaen, som man selv har lavet!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:

Arbejdstid:

Antal portioner:
4 portioner

Ingredienser

Pasta dej
400g tipo 00 mel
4 æg
1/2 tsk. salt

100g cherry tomater

Ravioli fyld
2 mozzarella kugler
40g soltørrede tomater
5 skiver serranoskinke (100g)

Salvie smør
3 spsk smør
10-15 salvieblade

Fremgangsmåde

  1. Sigt melet, som hældes ud på et bord. Lav en fordybning i midten, som en lille vulkan, hvor der er plads til æggene i midten.
  2. Slå æggene ud i fordybningen af melet og tilsæt salt.
    Her tilsættes farve, smag eller krydderurter, hvis det ønskes.
  3. Vend mel og æg sammen med gaffel og hånden. Melet skal trækkes ind i æggemassen til en grov dej.
  4. Tilsæt eventuelt lidt mere æg, hvis dejen er for tør, eller mel hvis den er for klistret.
  5. Ælt dejen færdig i ca. 10 – 15 minutter indtil den er glat og elastisk.
  6. Pak dejen ind i film, og lad den hvile i minimum 20 minutter.
  7. Når dejen skal rulles ud skal det enten gøres ved hånkraft og kagerulle, eller med en pastamaskine.
  8. Ved håndkraft drysses bordet med mel, hvor dejen vha. af en kagerulle rulles ud til den ønskede tykkelse. Start fra midten af dejen og arbejd ud mod kanten.
  9. Vend ind i mellem dejen, så den ikke klister til bordet. Brug masser af mel.
  10. Skær runde cirkler af ca. 4-5 cm enten med en form eller kage udstikker.

Ravioli fyld

  1. Skær serranoskinke, soltørrede tomater og mozzarella kugler i små tern.
  2. Tilsmag med salt og peber.

Samling af ravioli

  1. Kom ca. 1 spsk. fyld på midten af en rund ravioli dej, spray med lidt vand langs kanten eller med en lillefinger. Kom en anden ravioli cirkel på toppen og samle raviolien ved at trykke med en gaffel langs kanten.
  2. Samle alle raviolierne og kog dem i 4-5 minutter i godt saltet vand.

Brunede salvie smør

  1. Kom smør i en gryde og lad det smelte over middel varme.
  2. Hak den friske salvie i mindre stykker og tilsæt til smøret.
  3. Hold øje med smøret og rør en gang i mellem. Når smøret er færdig når det dufter nøddeagtig og er blevet gylden/ brun i farven.

Server med halveret frisk cherry tomater og salvie smør på toppen.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

759 kcal pr. portion
Kulhydrat: 77,9g
Protein: 38,2g
Fedt: 31g
Salt: 826mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *