Rocky road påskeudgave

Rocky road påske udgave – en lækker kombination af både mørk og hvid chokolade. Fyldet til denne rocky road er dronning mandler, mini skumfiduser, marcipan og poppede quinoa med hasselnøddesmør. Det er nemt at tilpasse opskriften lige til dine ønsker – om du er til tørrede frugt, andre nødder eller noget helt tredje.
Rocky road er den perfekt konfekt til børn, da de består af smeltede chokolade med alt ens ynglings fyld. Du kan sagtens erstatte slikket med tørrede frugter fx. rosiner, abrikoser eller tranebær. Nødderne kan også være saltede, ristede eller lign.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
30 min

Arbejdstid:
30 min

Antal portioner:
16 portioner

Ingredienser

200g mørk chokolade
200g hvid chokolade

Fyld
50g Dronning mandler
45g mini skumfiduser
40g odende marcipan, små tern
30g poppede quinoa
30g hasselnøddesmør

Fremgangsmåde

  1. Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den i mikroovnen eller i et vandbad.
    Lav to forskellige skåle – en til hver type chokolade.
  2. Smelt ca. 2/3 af chokolade og tilføj 1/3 deri, når det er smeltet. Dette giver en tempereret chokolade.
  3. Skær marcipanen ud i små stykker.
  4. Bland dronning mandler, skumfiduser og marcipan i en skål.
  5. Bland poppede quinoa og hasselnøddesmør sammen.
  6. Hæld først den hvide chokoladeblandingen i en fad 20×15 cm dækket med bagepapir. Derefter den mørke chokolade rundt omkring, så den får en marmoreffekt.
    Et godt trick er at krølle bagepapiret sammen og jævn det derefter ud og kom i formen. Det gør det nemmere at forme efter kanterne.
  7. Hæld toppingen på chokoladen og tryk det godt ned i massen. Drys eventuelt lidt chokolade på toppen. Lad det køle af i køleskabet i ca. 15-20 minutter.
  8. Hak baren ud i 16 mindre stykker. Opbevar den i en lukket beholder og på køl.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

182 kcal pr. portion
Protein: 3,2g
Kulhydrat: 17,7g
Fedt: 11,1g
Kostfiber: 0,4g
Salt: 12mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *