Citrontærte med brændt marengs

Citrontærte med topping af brændt marengs – ultimative lækre tærte, som er imponerende flot at servere. Den kan lyde en smule skræmmende, men den er ikke svær at gå til eller lave. Det kræver dog, at du har en lille gasbrændere til at brænde marengsen på toppen til sidst.

Lad dig ikke skræmme væk af mængden af tid tærten tager. Der er vente/ køretid mellem nogle af elementerne, så den er perfekt at lave dagen før, hvor den brændte marengs laves og brændes lige inden servering. Denne del tager ikke lang tid at lave, men sukkeret og æggehvidene begynder at “smelte” sammen, så snart de blandes, så det sidste skridt skal laves på dagen den serveres. Ellers forsvinder lidt af stivheden i marengsen.

Rigtig lækker tilføjelse til kaffebordet og alle festlige lejligheder!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
6+ timer

Arbejdstid:
45 min

Antal portioner:
12 portioner

Ingredienser

Mørdej
175g hvedemel
2 spsk. flormelis
100g koldt smør
1-2 spsk. vand
1/3 tsk. salt

Citronfyld
1 husblas
1 æg
2 æggeblommer
1 2/3 dl citronsaft
40g smør
135g sukker

Brændt marengs
100g sukker
2 æggehvider

Fremgangsmåde

Mørdej

  1. Bland hvedemel, flormelis, salt og koldt smør i tern. Smuldre smøren i mellem dine fingre med melet.
  2. Bland og samle forsigtigt med dine hænder. Det skal have konsistensen af sand. Undgå at ælt for meget. Samle til sidst dejen ved at hælde dejen ud på bordet. Hvis det ikke samler sig helt, kan du tilsætte lidt koldt vand.
  3. Læg derefter dejen på kål pakket ind i husholdningsfilm i ca. 1 time.
  4. Rul derefter dejen ud på et mel drysset bord til en cirkel.
  5. Kom mørdejen i en 24 cm tærteform og skær det overskydende dej af. Prik små huller over alt i bunden af mørdejen med en gaffel.
  6. Bag tærten ved 175 grader alm. ovn i ca. 15-20 minutter eller til den er gylden.
  7. Tag tærten ud og lad dem køle. Imens laves citronfyld.

Citronfyld

  1. Kom din husblas i blød i en skål med koldt vand i 8-10 minutter.
  2. Bland æg, æggeblommer, citronsaft og sukker sammen i en gryde.
  3. Varm det langsomt op ved konstant omrøring indtil massen bliver lidt tykkere.
  4. Kom det vredet husblas i blandingen sammen med smøret og rør godt sammen.
  5. Lad citronfyldet køle på køkkenbordet i 15-20 minutter og kom den derefter ovenpå tærten.
  6. Sæt tærten på køl i minimum 4 timer eller natten over.

Brændt marengs

  1. Pisk æggehvider næstenstive i en røremaskine eller med en elpisker. Tilsæt sukker lidt ad gangen, når æggehviderne har rørt lidt tid selv. Pisk det hele sammen indtil marengsen er skiv og flot blank.
  2. Kom marengsen i en sprøjtepose med en stjernetyl eller rundtyl og sprøjt det på den kolde tærte. Brænd toppene af marengsen forsigtig med en gasbrænder til kager.

Velbekomme & god fornøjelse

Energifordeling

249 kcal pr. portion
Kulhydrat: 33,9g
Protein: 3,4g
Fedt: 10,8g
Salt: 189mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *