Sprøde og luftige weetabix boller

Spørge og luftige weetabix boller – Luftige og lækre boller uden behov for surdej. De er super nemme at lave og kræver kun få ingredienser.
De er lækre sprøde og får masser af luftbobler – de bliver hurtigt en favorit! Fordelen med denne dej er, at den ikke behøver at hæve natten over, hvis du skal bruge dem samme dag. Smagen bliver dog lidt dybere, så jeg vil anbefale at koldhæve, hvis du kan nå det og har planlagt efter det.

Du skal bruge en røremaskine til denne dej, så har du ikke det fungere de desværre ikke – beklager. Røremaskinen skal skabe et stærkt glutennetværk, som gør at bollerne kan holde sin form og samtidig blive luftige. Det er glutennetværket, som giver en surdejs lignende konsistens.

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltede køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt
3 t +

Arbejdstid
10-20 min

Antal portioner
12-14 stk.

Ingredienser

500g hvedemel
1 spsk. honning
1 stk. weetabix
5 dl vand
10g gær (20g hvis du ikke koldhæver natten over)
2 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Tilsæt vand, gær og honning i din røremaskine skål og bland godt til gæren og honningen er indarbejdet.
    Her tilsættes enten 10g eller 20g afhængig af om du koldhæver eller lader den hæve på køkkenbordet.
  2. Bland derefter din weetabix i ved at knuse den mellem dine fingre. Tilsæt så hvedemel og bland godt med dejkrogen på.
  3. Nu tilsættes saltet. Ælt dejen i 20-25 minutter i din røremaskine. Dejen er klar når den er elastisk og har sluppet siderne at skålen.
  4. Dæk skålen til med et låg eller husholdningsfilm. Lad dejen stå på bordet i 20 minutter og derefter på køl natten over, hvis du koldhæver. Ellers lader du dejen stå på køkkenbordet i 3 timer ved stuetemperatur.
  5. Forvarm din ovn på 250 grader varmluft med dit bagestål eller bageplade deri.
  6. Tag din dej ud af køleskabet og lad din dej stå på køkkenbordet og blive luns imens ovnen forvarmer.
  7. Drys dit køkkenbord med mel og hæld din dej ud på bordet forsigtigt ud. Pas på du ikke ødelægger lufthullerne.
  8. Skær forsigtigt dine dej i 12-14 boller med en våd dejskraber eller kniv. Igen pas på luftboblerne du har arbejdet så hårdt for.
  9. Placer 6-7 boller pr. bagepapir, som du trækker over på din varme bageplade eller bagestål.
  10. Bag bollerne i midten af ovnen i 12-15 minutter.
  11. Server med smør, pålæg eller som sandwichsbrød.

Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

150 kcal pr. stk
Protein: 5,1g
Kulhydrat: 29,4g
Fedt: 0,7g
Fiber: 1,98g
Salt: 427mg

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *