Sundere banankage med fuldkorn & brunet smør

Sundere banankage med fuldkorn og brunet smør – Den er altid et hit både hos børn og voksne. Denne opskrift indeholder lidt ekstra mørk chokolade i selve dejen, brunet smør til at give en bydere karamelsmag og pyntes derefter med mørk choklade på toppen.

Kagen er super nem at lave og er især god, hvis du har nogle modne bananer du skal have brugt. Bananerne giver kagen en god fugt, som gør at det kan holde sig lækker i lang tid. Den kan sagtens laves dagen før eller fryses ned. Derudover har jeg erstattet noget af sukkeret med en ekstra banan, brugt brunet smør til at give ekstra dybde og karamelsmag/ nøddesmag og tilsat lidt fuldkornshvedemel til at forbedre ernæringsfordelingen lidt med mere fuldkorn 😉 Håber i nyder den!

Følg med på de sociale medier
Husk endelig at følge med på de andre sociale platforme, hvor jeg både deler flere opskrifter fra det søde og saltet køkken. Derudover kommer der også tips om en sund livsstil, ernæringsviden og andre guldkorn. Du kan følge mig på instagram, hvor jeg også poster, når der kommer nye opskrifter, så du ikke misser en ny opskrift.

Tid i alt:
1 t 5 min

Arbejdstid:
20 min

Antal portioner:
12 stykker

Ingredienser

3 modne bananer
3 æg
120g hvedemel
55g fuldkornshvedemel
80g sukker
40g brun farin
1 tsk. bagepulver
100g smør
2 tsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
0,5 tsk. salt
80g 70% mørk chokolade

Topping
30g 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen på 175 grader almindelig ovn.
  2. Piske æg, sukker og vaniljesukker til en luftig æggesnaps.
  3. Brun smøret i en gryde ved middelvarme indtil du ser små mørkebrune flager og smøret dufter af nødder.
  4. Bland mel, fuldkornsmel, salt og bagepulver sammen og bland det forsigtigt i dejen skiftevis med det smeltede smør sammen med æggesnapsen, så den ikke mister luften.
  5. Vend chokolade og de mosede bananerne i dejen.
  6. Hæld dejen i en brødform dækket af bagepapir.
  7. Bag kagen ved 175 grader i ca. 55 minutter og afkøl den på en riste.
    Ekstra chokolade kan kommes på toppen af kagen når den kommer ud af ovnen, så smelter den af sig selv. Når den har kølet lidt af kan chokoladen smøres ud.

    Velbekomme & god fornøjelse!

Energifordeling

251 kcal pr. stykke
Kulhydrat: 34,7g
Protein: 5,4g
Fedt: 9,3g
Kostfibre: 0,8g
Salt: 226mg

Makrofordeling:

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *